Filmnyheter

Jag saknar dig filmatiseras

Jag saknar dig heter en ny film baserad på den Augustprisvinnande boken av Peter Pohl.

Filmens regissör Anders Grönros fick en guldbagge i kategorin Bästa regi för filmen ”Agnes Cecilia – en sällsam historia”. Han har även gjort den prisbelönade filmen ”Glasblåsarns barn”.

Jag saknar dig är baserad sig på Peter Pohls roman ”Jag saknar dig, jag saknar dig”, som bland annat vann Augustpriset 1992 och Tysklands litterära pris 1995. Boken har blivit en kultbok bland tonåringar, men har också fått en stor läsekrets bland vuxna. Denna gränsöverskridande historia rymmer både stor sorg och mycket hopp. På listan över hela 1900-talets bästa svenska böcker kom ”Jag saknar dig, jag saknar dig” på 27:e plats, framröstat av mer än 21 000 biblioteksbesökare över hela landet.

Vi lär känna tonårsflickorna och tvillingarna Tina och Cilla under deras uppväxt i en svensk småstad, som i filmen är förlagd till Piteå. På mammas födelsedag rusar tvillingarna iväg för att hinna med skolbussen, då blir Cilla påkörd bakom Tinas rygg. Kvar blir Tina som måste försöka klara sig och hålla balansen i livet utan Cilla. JAG SAKNAR DIG är en sann beskrivning av hur det kan vara att leva vidare i det svåra, där små, små händelser blir extremt laddade.

Jag saknar dig är en stark ungdomsfilm där viktiga livsfrågor behandlas, men filmen riktar sig till alla åldrar.

Inspelningen pågår i Piteå under hösten 2009 och biopremiären blir det hösten 2010.

Läs mer om filmen Jag saknar dig

[tags]film, jag saknar dig[/tags]

Mer
Publicerades