Film är bäst på Bio.nu
FilmrecensionerKommande filmerFilmnyheterFilmnyheterBiotoppenDVDFilmsnackOm Bio.nuKontakta


Stardust

Originaltitel: Stardust


Fler foton
Se trailer


Genre: Drama / Äventyr / Fantasy

Regi: Matthew Vaughn Manus: Neil Gaiman, Jane Goldman

Skådespelare: Yvaine - CLAIRE DANES
Tristan - CHARLIE COX
Victoria - SIENNA MILLER
Ferdy the Fence - RICKY GERVAIS
Primus - JASON FLEMYNG
Secundus - RUPERT EVERETT
Kungen - PETER O’TOOLE
Lamia - MICHELLE PFEIFFER
Kapten Shakespeare - ROBERT DE NIRO
m.fl.

Biopremiär: 2007-10-05 Längd ? min

Filmens hemsida
IMDb
Bio.nu recension betyg: 4

Stjärnfall

Berättelsen tar sin början när en stjärna faller ner i ett magiskt kungarike. Stjärnan är ingen vanlig meteorit utan en vacker kvinna, vars mystiska krafter lockar en rad lycksökare att försöka vinna hennes kärlek.

Elaka häxor, maktgalna prinsar, flygande pirater och duellerande troll, alla närmar de sig den fallna stjärnan för att tillskansa sig makten över hennes hjärta. Resultatet blir en hisnande historia och en bländande saga om sann kärlek och äkta äventyr. Den blandar alla de ingredienser som genom århundraden fängslat gammal som ung.

Platsen för berättelsen är den slumrande engelska byn, Wall, som fått sitt namn genom den kullerstensmur som genom århundraden skyddat invånarna i byn från det övernaturliga parallella universum som hotar runt kröken. En av byns innevånare Tristan Thorne (CHARLIE COX) lovar i ett svagt ögonblick att han ska hämta en riktig stjärna åt byns vackraste flicka (SIENNA MILLER). Men för att kunna utföra sitt uppdrag måste han ta sig över muren och in på förbjudet område.

Senast uppdaterad Jan 1, 2009. 18942