[an error occurred while processing this directive]

20/11 2001

Robert Gustafsson blir monster

Robert Gustafssons nya roll- ett grönt enögt monster i filmen Monsters.Inc.

Filmen gjorde den största öppningen för en animerad film någonsin med 63,5 miljoner dollar inspelade, och beräknas ha spelat in 157 miljoner dollar till dags dato.

De svenska rösterna till monstren, kollegorna och vännerna Mike Wazowski och James P. Sullivan görs av Robert Gustafsson och Allan Svensson. Deras amerikanska originalröster görs av Billy Crystal och John Goodman. Mike Wazowskis flickvän Celia görs av Vanna Rosenberg. Andra svenska röster är Jan Mybrand, Olof Thunberg, Inga Ålenius, Fredde Granberg och treåriga Julia Moreau som gör rösten som den lilla flickan Bu.

Monsters, Inc. är ett framgångsrikt företag i staden Monstropolis, belägen i en parallell värld till vår. Filmen handlar om de två monstren, tillika vännerna, Sulley och Mike. Sulley (James P. Sullivan) är ett stort hårigt monster med horn som är den mest respekterade av alla anställda på Monsters Inc. Han och hans vän, rumskompis och kollega, Mike (Mike Wachowski), ett litet klotrunt, enögt grönt monster, jobbar som skrämmare, dvs. de samlar in barnskrik från människovärlden eftersom det är den
bästa energikällan som monstervärlden känner till.

Problem uppstår när en liten människoflicka vid namn Boo av misstag följer efter Sulley till Monstropolis. Barn får på inga villkor komma in i monstervärlden och Sulley och Mikes karriärer och liv blir till ett fullkomligt kaos när det försöker ställa allt till rätta. Monsters, Inc. är producerad av den flerfaldigt prisbelönade studion Pixar som ligger bakom succéer som Ett småkryps liv samt Toy Story 1 och Monsters, Inc. är regisserad av Pete Docter som arbetat hos Pixar i tio år med t.ex. Toy Story. Monsters, Inc. är Docters regidebut.

Monsters, Inc. får svensk biopremiär den 8 februari 2002.Svar: 1 kommentar

Den var bra. Väldig intresant.

Skriven av Pontus 03/03 2003 13:04


Sök i nyhetsarkivet:


[an error occurred while processing this directive]