[an error occurred while processing this directive]
Nyhetsarkiv: April 2003


Lars von Triers "Dogville" tävlar i Cannes
Lars von Triers nya film DOGVILLE, med Oscarbelönade Nicole Kidman i huvudrollen, är uttagen till tävlan i Cannes Filmfestival, världens mest prestigefyllda. DOGVILLE är Lars von Triers uppföljare till kritikersuccén "Dancer in the Dark", för vilken han erhöll Guldpalmen 2000. DOGVILLE får Sverigepremiär den 12 september.
Läs mer...
23/04 2003 - 13:33 av Peo

Piratkopierade filmer stoppas av ny teknologi
Filmindustrin lider förluster på flera miljarder dollar varje år pga piratkopierade filmer som distribueras på nätet eller säljs svart innan filmen ens haft premiär. Nu försöker branschen slå tillbaka. En nyutvecklad teknologi använder störande ljus under biovisningar som inte uppfattas av ögat utan enbart av de eventuella videokameror som försöker filma visningen.
Läs mer...
21/04 2003 - 09:36 av Peo

Klassfesten vann i Italien
Hannes Holm och Måns Herngrens film Klassfesten vann i helgen två priser vid den europeiska filmfestivalen i italienska Lecce. Klassfesten fick pris för bästa manuskript och Björn Kjellman belönades som bästa manliga skådespelare för sin roll i filmen.
Läs mer...
15/04 2003 - 15:16 av Peo

Anger Management slår rekord på bio i USA
Anger Management tog sig in på förstaplatsen på amerikanska biotoppen i helgen. Med en öppning på 44.5 miljoner dollar är det den bästa öppningen någonsin för en ursprunglig komedi (dvs inte en uppföljare). Tidigare rekord innehades av Scary Movie ($42,7M). Det är också den största öppningen för en Adam Sandler film (Big Daddy $41.5M) och den största öppningen någonsin för en Jack Nicholson film (Batman $42.7M).
Läs mer...
14/04 2003 - 11:56 av Peo
[an error occurred while processing this directive]