[an error occurred while processing this directive]
Nyhetsarkiv: April 2004


Svenska Filminstitutet varnar för kraftig urholkning av svensk filmproduktion
I ett pressmeddelande med rubriken "Rädda svensk films framtid!" varnar Svenska Filminstitutet för en kraftig urholkning av svensk filmproduktion till följden av ett uteblivet filmavtal.
Läs mer...
28/04 2004 - 10:58 av Peo

Linus Torells MISA MI vann pris för Bästa Film i Toronto
Linus Torell’s MISA MI belönades med juryns pris för Bästa Film på Toronto International Film Festival for Children (16-25 april 2004). MISA MI är en barn- och familjefilm och handlar om stadsflickan Misa som åker till sin mormor i Norrland på sommarlovet. En varg sprider skräck i samhället och någon har hyrt in tjuvjägare för att döda vargen.
Läs mer...
27/04 2004 - 15:43 av Peo

Cate Blanchett har fött en son
Cate Blanchett (Sagan om ringen, Elizabeth) har fött en son. Hon är 34 år och har sedan tidigare också en son med sin man manusförfattaren Andrew Upton. Cate Blanchett oscarnominerades för sin roll i Elizabeth. Närmast är hon bioaktuell med filmen Aviator.
Diskutera...
26/04 2004 - 23:20 av Peo

Ny svensk bok blir film innan den tryckts
Ännu innan den har kommit ut är författaren Ulf Starks bok om Percy och Ulf från Stureby, "Min vän Percy, Buffalo Bill & Jag" på väg till bioduken. Det är producenten Anne Ingvar som har påbörjat förberedelserna till filmatiseringen med en audition, söndag den 25 april i Filmhuset i Stockholm, för huvudrollerna Percy, Ulf och Pia.
Läs mer...
23/04 2004 - 15:39 av Peo

Inspelningen har startat för Ocean's Twelve
Tisdagen den 13 april startade inspelningen av uppföljaren till publik- och kritiker succéen "Ocean's Eleven" - OCEAN'S TWELVE - i Chicago. I OCEAN'S TWELVE återförenas hela den stjärnspäckade ensemblen från förra filmen men vi får också träffa några nya stjärnor - Oscarbelönade Catherine Zeta-Jones och Vincent Cassel.
Läs mer...
22/04 2004 - 10:38 av Peo

Spielberg filmatiserar terrordåden vid Münchenolympiaden 1972
Steven Spielberg (Hajen, Shindlers List) ska filmatisera de dramatiska händelserna i samband med Olympiaden i München 1972. 11 israeler dog i en terrorattack genomförd av palestiner. Ben Kingsley kommer troligtvis att spela en av huvudrollerna.
Läs mer...
21/04 2004 - 21:27 av Peo

Michael Moore och Shrek 2 tävlar i Cannes
Affisch för filmfestivalen i Cannes 2004Wong Kar-wai (In the mood for love) tävlar i Cannes med nya filmen 2046 som kommer ha svensk biopremiär i september. Emir Kusturica (Zigenarnas tid) tävlar också med en ny film, Life is a miracle. Dessutom tävlar Shrek 2, bröderna Coens remake på Ladykillers och Michael Moores (Bowling for Columbine) nya dokumentär Fahrenheit 9/11. Den sistnämnda handlar om Bushregimens utnyttjande av terrorattacken mot World Trade Center.
Läs mer...
21/04 2004 - 15:55 av Peo

Kjell Sundvall påbörjar inspelning av Vinnare och förlorare
Den 19 april börjar inspelningen av Kjell Sundvalls nya film VINNARE OCH FÖRLORARE. Inspelningen sker i Stockholm och avslutas i mitten av juni. VINNARE OCH FÖRLORARE är en varm och gripande relationshistoria med en underfundig humor. I huvudrollerna ser vi två av Sveriges mest lovande unga skådespelare; Frida Hallgren och Daniel Gustavsson.
Läs mer...
08/04 2004 - 13:11 av Peo

Kidman och Penn spelar in hos FN
Inspelningen har nyligen startat av The Interpreter, en thriller i regi av Oscar-vinnande regissören Sydney Pollack (Våra bästa år, Mitt Afrika, Tootsie, Firman m.fl.) och med Nicole Kidman och Sean Penn i huvudrollerna. Nicole Kidman spelar en tolk som arbetar för FN och The Interpreter är den första film någonsin som spelas in på plats i dess högkvarter i New York.
Läs mer...
06/04 2004 - 16:33 av Peo

Life time achivement award till Stefan Jarl
Filmregissören Stefan Jarl tilldelades LIFE TIME ACHIEVEMENT AWARD vid den välrenommerade Thessaloniki Internationella Filmfestival i Grekland, som avslutades nyligen. Theo Angelopolous (Greklands Ingmar Bergman) överlämnade priset.
Läs mer...
05/04 2004 - 15:07 av Peo
[an error occurred while processing this directive]