[an error occurred while processing this directive]
Nyhetsarkiv: Maj 2004


Guldpalmen till Michael Moores Fahrenheit 911

Vid årets Filmfestival i Cannes gick den prestigefyllda Guldpalmen samt det Internationella kritikerpriset till Michael Moores dokumentärfilm FAHRENHEIT 911. Det var en mycket förvånad Moore som vid lördagens ceremoni tog emot Guldpalmen som tillkännagavs av juryns ordförande Quentin Tarantino.
Läs mer...
24/05 2004 - 17:02 av Peo

Jack Black spelar apa
Jack Black (School of Rock) kommer inte bara att medverka i Peter Jacksons remake av King Kong, han la sig dessutom ner på röda mattan i Cannes och spelade apa.
Läs mer... (CNN)
16/05 2004 - 13:39 av Peo

Svenska Ana gör ledmotivet till Spider-man 2
Den svenska artisten Ana gör ledmotivet "We are" till SPIDER-MAN 2. "We are" kommer ges ut på singel samt vara med på soundtracket till filmen. Ana var tidigare sångerska i gruppen Excellence och är nu aktuell med "Cuz I Can". På soundtracket finns även spår från artister som Train, Dashboard Confessional och Switchfoot.
Läs mer...
14/05 2004 - 17:10 av Peo

Filminspelningen av Sara Kadefors bok Sandor Slash Ida har startat
Nu blir det film av Sara Kadefors Augustbelönade och kritikerrosade bok – SANDOR SLASH IDA – och detta i regi av långfilmsdebuterande Henrik Georgsson. Manuset är även det skrivet av Sara Kadefors. SANDOR SLASH IDA handlar om två totalt olika tonåringar, som mot alla odds träffas och blir ett stöd för varandra i sin ensamma och förvirrade tillvaro.
Läs mer...
13/05 2004 - 19:23 av Peo

Disney försöker blockera Michael Moores nya film
Michael Moores (Bowling for Columbine) nya film Fahrenheit 9/11 har stött på problem med sin distributörs ägare Disney i USA. Filmen är kontroversiell eftersom den handlar om Bush-regimens kopplingar till Osama bin Laden. Filmbolaget som är tänkt att distribuera filmen är Miramax, som sedan ett tiotal år tillbaka ägs av Disney.
Disney may block anti-Bush film (CNN)
05/05 2004 - 19:58 av Peo

Folkets Bio uppmanar till bojkott av Café och Slitz
Folkets Bio har idag uppmanat biografbranschen att samlat upphöra med att citera kvinnofientliga tidningars filmrecensioner i sin marknadsföring. Man avser då tidningar som Café och Slitz.
Läs mer...
04/05 2004 - 14:09 av Peo

Originaldräkter från "Troja" visas på varuhuset PUB i Stockholm
Från och med den 3 maj kan man se några av originaldräkterna från regissören Wolfgang Petersen kommande storfilm TROJA på varuhuset PUB i Stockholm.
Läs mer...
04/05 2004 - 13:58 av Peo
[an error occurred while processing this directive]