[an error occurred while processing this directive]
Nyhetsarkiv: Augusti 2004


Populärmusik från Vittula avslutar Umeå Filmfestival

Umeå internationella filmfestival visar Populärmusik från Vittula som årets avslutningsfilm. Världspremiären av filmen sker i Pajala måndag 20/9, två dagar senare avslutar filmen den 19:e Internationella Filmfestivalen i Umeå. Populärmusik från Vittula är baserad på boken med samma namn av författaren Mikael Niemi. Romanen gavs ut år 2000 och har i Sverige sålts i 750 000 exemplar. Romanen belönades med August-priset och har sålts i 23 länder.
Läs mer...
31/08 2004 - 21:31 av Peo

Moodysons nya film inviger Umeå Filmfestival
Lukas Moodyssons nya film Ett hål i mitt hjärta är utan tvekan en av årets mest uppmärksammade filmhändelse, så Umeå internationella filmfestival är extra glada att kunna öppna med en premiär på Moodyssons senaste alster.
Läs mer...
25/08 2004 - 15:21 av Peo

SF köper Sandrew Metronome
Sveriges båda ledande biografkedjor slås ihop. Bonnierägda SF Bio köper Sandrew Metronomes biografer i Sverige. Nu väntar nedläggning av ett flertal biografer runt om i Sverige. Namnet Sandrew Metronome kommer att försvinna från marknaden.
Läs mer och diskutera nyheten

12/08 2004 - 21:17 av Peo

Satirisk film av South Parks skapare om USA och terrorismen upprör Vita Huset
South Parks skapare Trey Parker och Matt Stone ligger bakom Team America, en satrisk film gjord med hjälp av marionett teater om USAs krig mot terrorismen. Filmen har fått Vita Huset att i skarpa ordalag klaga till pressen. "Jag tycker verkligen inte terrorism är skojigt, och jag föreslår att Paramount respekterar de som slåss och gör uppoffringar för att hålla USA säkert." säger en av Bushs rådgivare. Filmens skapare uppmanar alla att först se filmen och sen döma. Team America kommer att ha amerikansk biopremiär endast två veckor innan det amerikanska presidentvalet.
Läs mer...
02/08 2004 - 19:14 av Peo
[an error occurred while processing this directive]