[an error occurred while processing this directive]
Nyhetsarkiv: Oktober 2005


Zorro fäktar sig högst upp på Biotoppen
Flightplan dalar till andraplatsen när Legenden om Zorro svingar sig ända upp till förstaplatsen under premiärhelgen. Wallace och Gromit som toppat både i USA och England nyligen, når i Sverige bara tredjeplatsen premiärhelgen. Bland helgens övriga biopremiärer kan nämnas att Stockholm Boogie precis nådde tiondeplatsen och att Störst av allt med Frida Hallgren och Sven Wollter inte ens finns med på topp-20. Anledning till det är delvis att den visats på för få och små biosalonger.
Biotoppen
31/10 2005 - 14:19 av Peo

Mel Gibson avslöjar mer om kommande "Apocalypto"
Mel Gibson (Passion of the Christ) har en ny historisk film på gång. Nu har han avslöjat lite mer om Apocalypto som beräknas ha biopremiär under 2006.
Läs mer
31/10 2005 - 13:21 av Peo

Publiksuccé för Störst av allt
Lars-Lennart Forsbergs film STÖRST AV ALLT med Sven Wollter och Frida Hallgren i huvudrollerna har under premiärhelgen sålt ut 7 av 9 föreställningar på biograf Saga i Stockholm. Även i Göteborg var ett par föreställningar slutsålda. Filmen kommer nu troligtvis visas i större biosalonger.
31/10 2005 - 10:25 av Peo

Nya Harry Potter blir dyraste filmen som någonsin gjorts
Harry Potter och den flammande bägaren kommer bli den dyraste filmen som någonsin gjorts med sina 308 miljoner dollar. Den har till och med kostat 10 miljoner dollar mer än Sagan om ringen-filmerna tillsammmans. Titanic kostade 200 miljoner dollar att göra. Nya Harry Potter-filmen har svensk biopremiär den 18 november.
30/10 2005 - 23:32 av Peo

Harry Potters flygande bil stulen
I filmerna om Harry Potter används en flygande ljusblå bil av märket Ford Anglia. Bilen har stulits natten till torsdag från en studio i Cornwall, England.
28/10 2005 - 15:39 av Peo

Kocken vann pris för Bästa film i Hollywood
Svenska filmen Kocken av Mats Arehn med Kjell Bergqvist som kock vann pris för bästa film under Hollywood Film Festival.
26/10 2005 - 15:35 av Peo

Årets filmer på Stockholm Filmfestival
ahistoryofviolence (26k image)
A history of violence (fotot ovan) av David Cronenberg inleder Stockholm Filmfestival. 160 filmer visas sedan under festivalen som pågår mellan den 17 och den 27 november. Bland filmpremiärerna märks svenska thrillern Storm, en frisk fläkt gjord av regissörerna av tv-serien De drabbade. Kim Ki-duks (Järn 3-an) nya film The Bow visas också. Cronenberg gästar festivalen liksom Terry Gilliam (Bröderna Grimm). Kvinnlig hämnd är årets spotligt och i den kategorin visas bland annat Lady Vengeance av Chan-Wook Park (Old boy - hämnden).
Läs mer...
26/10 2005 - 15:16 av Peo

Zozo tävlar mot rekordmånga Oscarsbidrag
Idag tillkännagav Oscarsakademien alla länders Oscarsbidrag. 58 länder tävlar om att bli en av 5 nominerade filmer. Sveriges bidrag är Josef Fares delvis självbiografiska drama Zozo. På svenska biografer kan man se Palestinas bidrag Paradise Now och tyska Sophie Sholl. Snart visas också Danmarks (Adams äpplen) och Finlands (Den bästa av mödrar) på bio i Sverige. Irak har trots krigsituationen för första gången ett bidrag med i år, Requiem of snow.
Läs mer...
25/10 2005 - 21:50 av Peo

Fildelaren i Västerås dömd för att ha spridit film
Mannen som stått åtalad för att ha spritt långfilmen "Hip hip hora" genom ett fildelningsprogram har idag dömts till 80 dagsböter á 200 kronor för brott mot upphovsrätten. Han ska även betala 500 kronor till en brottsofferfond. Totalt måste han alltså betala 16500 kr.
Diskutera
Läs mer... (DN)
25/10 2005 - 11:41 av Peo

Flightplan flyger högst upp på Biotoppen
Flightplan med Jodie Foster går direkt in på förstaplatsen av Biotoppen. Över 37 000 svenskar har redan sett thrillern som även gjort succé i USA. Pistvakt halkar därmed ner till andraplatsen. Broken Flowers med Bill Murray hamnade på en sjätteplats för premiärhelgen. Sämre gick det för Richard Hoberts (Tre solar) nya film Harrys döttrar som inte ens når topp 10. Bang bang orangutang med Mikael Persbrandt går illa även andra helgen och djupdyker till niondeplatsen. Hela listan får du se om du klickar på:
Läs mer...
24/10 2005 - 14:38 av Peo

Sandrews uppköpare Astoria Cinemas tar över hotells domännamn
I och med att Sandrews biografer kommer att byta namn efter årsskiftet till Astoria Cinemas så byter man också hemsida till astoria.se. Tidigare har den sidan tillhört ett hotell. Fram tills nyår delar man på domännamnet.
23/10 2005 - 11:54 av Peo

Italien tvingades välja nytt Oscarsbidrag
Filmen Private som först valts ut som Italiens Oscarsbidrag accepterades inte av Oscarsakademien. Anledningen är att dialogen inte var på italienska huvudsakligen. Nu har upprörda italienare tvingats välja ett nytt bidrag och valet föll på La Bestia nel Cuore (Don't Tell). Private handlar om konflikten i Mellanöstern och har dialog på engelska, hebreiska och arabiska. Don't Tell handlar om en kvinna som tvingas konfrontera sitt förflutna.
22/10 2005 - 21:04 av Peo

Pojken med guldbyxorna blir film
Den svenska tv-serien Pojken med guldbyxorna från 1975 ska bli långfilm. Berättelsen kretsar kring en pojke som har ett par magiska byxor. Varje gång han stoppar händerna i byxfickorna finner han pengar. Inspelningen börjar sommaren 2006. Författaren till serien Max Lundgren avled i maj.
Pojken med guldbyxorna
22/10 2005 - 10:32 av Peo

Dag Hammarskjölds liv i ny film
Som FNs generalsekreterare 1953-1961 var Hammarskjöld aktiv under kalla kriget, Suezkrisen, Ungernrevolten och Kongokrisen. Etthundra år efter Hammarskjölds födelse kommer en dokumentärfilm om hans liv som bygger bland annat på ett rikt arkivmaterial och nyinspelade intervjuer med Kofi Annan. Filmen som heter "Fredens pris - Dag Hammarskjöld och visionen om FN" har gjorts av Stig Holmqvist. Cinemateket i Stockholm visar filmen den 23 oktober.
21/10 2005 - 13:28 av Peo

Clintan gör två krigsfilmer om samma slag
Clint Eastwood gör två filmer om slaget vid Iwo Jima under andravärldskriget. Flags of our fathers är gjord ur de amerikanska soldaternas perspektiv och baseras på en bästsäljande bok. Lamps before the wind skildrar den japanska sidan av samma slag. Filmerna ska släppas samtidigt hösten 2006 i USA.
Läs mer (Time)
18/10 2005 - 14:47 av Peo

Bang Bang Orangutang går illa på bio
Besökarna har inte rusat till biosalongerna för att se Mikael Persbrandt spela apa i Simon Stahos (Dag och natt) nya film Bang Bang Orangutang. Den når bara femteplatsen på Biotoppen premiärhelgen trots massiv marknadsföring. Filmen har fått sval kritik till skillnad från Dag och natt som hyllades av en ganska enig kritikerkår. Överst på toppen befinner sig Pistvakt för andra veckan. Hela Biotoppen ser du om du klickar på...
Läs mer...
17/10 2005 - 15:15 av Peo

Inspelningen har börjat av Steven Soderberghs The Good German
Inspelningen av Oscarbelönade regissören Steven Soderbergs nya dramathriller THE GOOD GERMAN har just startat. Huvudrollerna spelas av George Clooney ("Syriana", "Good Night, and Good Luck"), Oscarbelönade Cate Blanchett ("The Aviator") och Tobey Maguire ("Spindelmannen").
Läs mer...
17/10 2005 - 15:03 av Peo

Blond Bond i mörkare film
Artikel av Anders Gustavsson
Efter månader av spekulationer står det klart. Ny aktör att gestalta agenten med rätt att döda blir Daniel Craig. En för många okänd person.
Läs mer...
17/10 2005 - 00:18 av Peo

Datum för alla kommande biopremiärer uppdaterade
Vår kommandelista över biopremiärer i Sverige har uppdaterats. Alla premiärdatum har idag kollats av med samtliga filmdistributörer.
Se listan över alla kommande biofilmer
15/10 2005 - 17:17 av Peo

Daniel Craig är nu officiellt nästa James Bond
Daniel Craig (Layer Cake, Sylvia) anlände i en racerbåt till presskonferensen i London där det meddelades att han utsetts till nya James Bond. Det har spekulerats länge om vem som skulle få göra rollen som Bond i kommande Casino Royale. För några dagar sedan började ryktena göra gällande att det var just Daniel Craig.
Läs mer om nästa Bondfilm
14/10 2005 - 13:49 av Peo

Dogge från Latin Kings i ny förortsfilm
Gustaf Skarsgård, Jennifer Brown, dansgruppen Bounce och Dogge från Latin Kings medverkar alla i den kommande filmen Förortsungar. Den ska innehålla mycket musik och är inspirerad av filmen Rännstensungar. Inspelningen startar den 21 november i Stockholm. Ylva Gustafsson och Catti Edfeldt regisserar filmen. Biopremiär blir det om ett år.
14/10 2005 - 11:19 av Peo

Steven Spielberg ska utveckla spel
Filmregissören Steven Spielberg ska utveckla spel i samarbete med speltillverkaren EA Games. Spelen ska inte baseras på filmer. Spielbergs roll kommer att vara motsvarigheten till en verkställande producent under en filmproduktion.
14/10 2005 - 11:12 av Peo

Nästa veckas filmtips på TV
Läs filmtipsen på TV här
14/10 2005 - 10:24 av Peo

Fildelare dömd i Norge till 12.000 kr i böter
En norsk man som ingått i ett mindre fildelningsnätverk har dömts till böter för "organiserad piratverksamhet" på internet av bland annat filmer. Mer info om filmerna kommer inom den närmaste veckan.
Läs mer (DN)
13/10 2005 - 15:26 av Peo

Sylvester Stallone gör ännu en Rocky-film
Enligt Empire ska inspelningarna av Rocky VI börja i december. Sylvester Stallone ska precis som tidigare spela den legendariske boxaren Rocky Balboa. Motståndare denna gång? Mason "The Line" Dixon. Rocky VI ska handla om den 54-årige boxaren som luras in i ringen återigen för sin sista fight.
13/10 2005 - 15:23 av Peo

Nobelpristagaren i litteratur har skrivit filmmanus till ett tjugotal filmer
Engelskmannen Harold Pinter som utsetts till Nobelpristagare i litteratur har skrivit filmmanus till bland annat "The Go-Between", "The French Lieutenant's wife" och "Comfort of Strangers".
IMDb om Harold Pinter
Harold Pinters hemsida
13/10 2005 - 13:18 av Peo

Per Flys "Dråpet" vann Nordiska Rådets filmpris
Nordiska Rådets filmpris tilldelas den danska filmen Dråpet som är sista delen i Flys trilogi om det klasspräglade danska samhället. Efter att ha beskrivit underklassen i Bänken (Bænken) och överklassen i Arvet (Arven) har nu Per Fly tagit sig an medelklassen. Priset är på 350.000 danska kronor. Svensk biopremiär för Dråpet blir det den 20 januari 2006. Gitarrmongot och Ett hål i mitt hjärta var nominerade för Sverige.
12/10 2005 - 12:05 av Peo

Daniel Craig utsedd till nya Bond
Enligt engelska Daily Mail så har producenterna utsett Daniel Craig (Layer Cake, Sylvia) till nästa Bond. Kommande Bondfilmen heter Casino Royale och har biopremiär hösten 2006.
Läs mer (Daily Mail)
11/10 2005 - 14:02 av Peo

Gwyneth Paltrow ska spela huvudroll i sin brors film
Jake Paltrow ska regissera sin mer kända syster Gwyneth i en rom-com med låg budget uppger Variety. Filmen som fått titeln The Good Night spelas in i London med början i november. Medverkar gör bland annat Martin Freeman som spelade Arthur Dent i Liftarens guide till galaxen och Simon Pegg som spelade Shaun i zombiekomedin Shaun of the dead.
11/10 2005 - 10:55 av Peo

Pistvakt ny etta på Biotoppen
Lite oväntat lyckades Pistvakt nå förstaplatsen på Biotoppen trots ganska ljummen kritik. Kalle och chokladfabriken knuffas därmed ner till andraplatsen. Bland helgens övriga premiärfilmer gick Goal! bäst och lyckades nå en niondeplats. Nya och sågade filmen med Nicole Kidman, En förtrollad romans nådde inte ens topp-tio, utan placerade sig på en elfteplats.
Biotoppen
10/10 2005 - 15:31 av Peo

Wallace & Gromit drabbad av brand
Aardman animations studio i Bristol har drabbats av en våldsam eldsvåda idag. Det var där som snart bioaktuella Wallace & Gromit - varulvskaninens förbannelse spelades in. En stor del rekvisita med mera som tillhörde filmen tros ha förstörts i branden. Filmen har redan släppts på bio i England och USA, där den gjort stor succé och just nu toppar Boxoffice. Studion har gjort sig känd tidigare för den animerade filmen Flykten från hönsgården.
10/10 2005 - 13:02 av Peo

Ny trailer för Jarhead
Sam Mendes (American Beauty) nya krigsfilm Jarhead med bland annat Jake Gyllenhaal har biopremiär den 20 januari i Sverige.
Se trailern
Läs mer om filmen
08/10 2005 - 10:00 av Peo

Tom Cruise och Katie Holmes väntar barn tillsammans
Sex månader efter att de först träffades väntar det heta filmparet barn, uppger paret själva. Tom Cruise är 43 år och Katie Holmes 27. Många trodde inte att förhållandet var seriöst eftersom det sammanföll med premiärerna av storfilmerna War of the worlds och Batman begins som dessa skådisar medverkade i. Tom Cruise gjorde sedan den omtalade intervjun med Oprah där han hoppade upp och ner i soffan och förklarade sin kärlek till Katie Holmes. Två månader in på förhållandet blev det förlovning. Cruise har redan två barn, 10 och 11 år gamla.
06/10 2005 - 09:58 av Peo

Filmsnack.se är tillbaka igen!
Vi ber om ursäkt för problemen under det senaste dygnet och hälsar er välkomna till det helt nya uppgraderade Filmsnack.se!
05/10 2005 - 18:25 av Peo

Uppgradering av Filmsnack.se
Tyvärr har vi stött på oväntade problem vid uppgraderingen av forumet på Filmsnack.se till en ny version. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. Det senaste budet är att problemen ska vara fixade under onsdagen. Jag ber om ursäkt för dessa problem och återkommer när jag vet mer. Vårt Filmchat är nu öppet tills forumet fungerar igen. Du kan läsa forumet genom vår Filmsnack.se lofiversion, men det går inte att skriva nya inlägg.
03/10 2005 - 17:22 av Peo
[an error occurred while processing this directive]