[an error occurred while processing this directive]

05/11 2001

Moodyson får 8,6 miljoner kronor

Lukas Moodysons nya film Lilja 4-ever får förhandsstöd av Svenska Filminstitutet på 8,6 miljoner. Förhandsstöden till kommande svenska filmer meddelades idag.

Långfilmer som fick förhandsstöd:

Den osynlige
Regi: Joel Bergvall/Simon Sandqvist
Producent: Joakim Hansson
Produktionsbolag: Sonet Film AB
Förhandsstöd: 1 700 000 kr

Den osynlige är en ungdomsthriller baserad på en historia av Mats Wahl. Huvudgestalten Nicklas går efter att ha utsatts för en dödsmisshandel, som ett osynligt vittne till hur omvärlden handskas med hans död. En dramatisk och spännande historia som kan nå en stor ung publik.

Lilja 4-ever
Regi: Lukas Moodysson
Producent: Lars Jönsson
Produktionsbolag: Memfis Film Rights AB
Förhandsstöd: 8 600 000 kr

Lukas Moodyssons nya film efter Fucking Åmål och Tillsammans heter Lilja 4-ever. Filmen handlar om två ryska ungdomar och spelas in i Estland och Sverige.

Min skäggiga mamma
Regi: Maria Hedman
Producent: Lena Hanno Clyne/Anne-Marie Fermelin
Produktionsbolag: Gilda Film AB
Förhandsstöd: 800 000 kr

I Min skäggiga mamma leker Karin och Miriam häst på gården. Pappa har sjunkit in i sig själv efter en bilolycka, och mamma kämpar förtvivlat för att klara en allt omöjligare vardag. Luften dallrar i den glödande sensommardagen, och plötsligt tar magiska krafter överhanden: Mamma förvandlas! Sagan griper in i verkligheten och Karin och Miriam hittar sin egen väg att hantera denna märkliga, starka och svårförklarliga upplevelse.
Sök i nyhetsarkivet:


[an error occurred while processing this directive]