[an error occurred while processing this directive]

08/11 2001

Nya Beck-filmen på Canal+ i december

Beck - hämndens pris visas på Canal+ redan nu i december. Filmen hade biopremiär för bara fyra månader sedan. Även kommande Beck-filmer ska Canal+ visa.

Åtta nya filmer kommer att visas på CANAL+. Serien inleds med Beck - Hämndens pris

Succén Beck - Hämndens pris har i december tv-premiär på CANAL+, bara fem månader efter biopremiären. Sedan visar Canal+ en nygjord Beck-film i månaden t o m juni. För regin står Kjell Sundvall, Harald Hamrell och Daniel Lind Lagerlöf.

Den första serien Beck-filmer blev en jättesuccé i Sverige och även i Tyskland, så det var ett naturligt val att göra fler. Efter Beck - Hämndens pris, som har premiär 1 december, visas en ny film varje månad t o m juni. Beck - Sista vittnet, som har biopremiär i januari, kommer också att visas på CANAL+ i framtiden.

Beck-filmerna är baserade på karaktärerna i Maj Sjöwalls och Per Wahlöös böcker men har nyskriven handling förlagd till dagens Sverige.

Beck - Hämndens pris
Regi Kjell Sundvall
En välbekant kriminell mördar några poliser, och Martin Beck kopplas in. En av de mördade poliserna var nära vän med Gunvald, som i ursinne tar till egna metoder, går över gränsen och kopplas bort. Gunvald är övertygad om att morden är någon form av hämnd, och får upp ett spår: en av gärningsmännen
har en gång fängslats av Gunvalds skjutne vän. Plötsligt får Beck ett telefonmeddelande från gärningsmännen - ett av höghusen på Sergels Torg ska sprängas. Beck anar att sprängattentatet är ett villospår, för att locka alla polisenheter till centrala Stockholm. Varför?

Den eftersökte Sjöberg, som senare tar Gunvald som gisslan, spelas av Shanti Roney. Becks nya medarbetare Sara Beijer (Sophie Tolstoy Regen) , specialist på gärningsmannaprofiler, utvecklar teorier om polismorden som retar upp Gunvald. I övriga roller ser vi bland andra Matti Berenett och Per Morberg.

Beck - Hämndens pris premiärvisas 1 december kl 20.00 på CANAL+
Sök i nyhetsarkivet:


[an error occurred while processing this directive]