[an error occurred while processing this directive]

12/11 2001

Monster-rekord för animerad film

Monsters, Inc. gick till filmhistorien när filmen 9 dagar efter sin amerikanska premiär passerade 100 miljoners-strecket. Aldrig tidigare har någon animerad film gjort ett sådant "monstruöst" resultat.

Monsters, Inc. är ett framgångsrikt företag i staden Monstropolis, belägen i en parallell värld till vår. Filmen handlar om de två monstren, tillika vännerna, Sulley och Mike. Sulley (James P. Sullivan) är ett stort hårigt monster med lila prickar och horn som är den mest respekterade av alla anställda på Monsters, Inc. Han och hans vän, rumskompis och kollega, Mike (Mike Wazowski), ett litet klotrunt, enögt grönt monster, jobbar som "skrämmare", dvs. de samlar in barnskrik från människovärlden eftersom det är den bästa energikällan som monstervärlden känner till. Problem uppstår när en liten människoflicka vid namn Boo av misstag följer efter Sulley till Monstropolis. Barn får på inga villkor komma in i monstervärlden och Sulley och Mikes karriärer och liv blir till ett fullkomligt kaos när de försöker ställa allt till rätta. Monsters, Inc. är producerad av den flerfaldigt prisbelönade studion Pixar som ligger bakom succéer som Ett småkryps liv samt Toy Story 1 och 2. Som Sulleys och Mikes röster i originalversionen hör vi John Goodman och Billy Crystal.

Filmen är regisserad av Pixar-veteranen Pete Docter som tidigare bl.a jobbat med Toy Story-filmerna. Filmen får svensk premiär över hela landet den 8 februari 2002.Svar: 2 kommentarer

Jag har ej sätt monsters Inc men jag tror det kommer att bli en upplevelse när man ser den!!
Toy story är väldigt BRA!!

Skriven av chattiz 20/02 2002 14:13


jag tycker att det verkar som en rolig film som nog blir som toy story!!

Skriven av chatrin 20/02 2002 14:20


Sök i nyhetsarkivet:


[an error occurred while processing this directive]